Newsletter


 STRONA GŁÓWNA > CO WARTO OBEJRZEĆ > Wycieczki > Lekcje gotowania

Lekcje Gotowania.

 

Skrobaczka do orzechów kokosowych

Srilankapolonia.pl organizuje lekcje gotowania (indywidualne i grupowe) lankijskich potraw. Profesjonalni kucharze lankijscy jak i gospodynie domowe pokażą tajniki przygotowania lokalnych potraw. Wszystko w oparciu o receptury zaczerpnięte z lokalnej kuchni i przekazywane pokoleniowo. Lekcje organizowane są na zamówienie.
 


Dysponujemy oryginalną lankijską kuchnią z paleniskiem, kamiennymi moździerzami, naczyniami, którymi na co dzień posługują się mieszkańcy Cejlonu. Kursy mogą być zorganizowane jako odrębna impreza, lub mogą być atrakcją podczas zwiedzania z nami Sri Lanki. Podczas kursu w zależności od wymagań uczymy przygotowania najpopularniejszych lankijskich potraw, takich jak: rice and curry, deviled, kottu, roti, appa, dal, hoppers, kolakonda.

Rice & Curry

Nie  tylko można nauczyć się gotować egzotyczne potrawy jednej z najostrzejszych i najbogatszych w przyprawy kuchni świata, ale wiele dowiedzieć się na temat wpływu różnych warzyw I owoców na organizm ludzki, o systemie klasyfikacji owoców I warzyw funkcjonującym na Sri Lance, cenach poszczególnych produktów, sezonowości, metod upraw itd.



Zainteresowanych prosimy o kontakt mailowy.